Mediterrane tuin om heerlijk buiten te zitten en te spelen – Zaandijk

Een tuin die doet denken aan warme zomeravonden

Situatie: Joost en Monique zijn verhuisd en willen de tuin graag aanpakken. Ze willen graag een tuin met een mediterraans gevoel: gezellige zomeravonden, buiten zitten, lampjes en rustgevende tinten: wit, hout en groen. Ze wilden graag ruimte voor twee terrassen en een speelplek voor de kinderen. Ze hebben niet echt groene vingers en willen graag een tuin die makkelijk te onderhouden is.

De oplossing: Door de diagonale indeling van de tuin wordt de ruimte optimaal benut. De wit gestucte planten bakken met mediterrane beplanting geven de tuin een moderne en mediterrane uitstraling, maar zorgen er gelijk voor dat er minder onderhoud nodig. Het gebruik van loopkamille langs het gazon versterkt de diagonale lijn en is prima bestand tegen een voetbal of spelend kind. Een mooie houten pergola en de ruimte voor twee terrassen maken de tuin helemaal af!

We hadden geen idee waar we moesten beginnen en hoe we het moesten aanpakken. Dit ontwerp voldoet helemaal aan onze wensen en we zijn er van overtuigd dat we nog lang plezier gaan beleven aan de tuin.” Joost en Monique