Beplantingsplan

Jouw tuin krijgt de uitstraling die het verdient!

Een tuin die het hele jaar door interessant is!

Wil je een tuin die het hele jaar door interessante beplanting heeft, dus niet alleen in het voorjaar als je naar het tuincentrum bent geweest, maar ontbreekt het aan kennis om dit goed te kunnen aanpakken? Zou je graag willen dat de planten die je koopt tot volle bloei komen in plaats van te verpieteren, maar weet je niet waar je dan op moet letten? Wil je minder onderhoud aan je tuin? Een beplantingsplan kan je hierbij helpen!

Door een goed doordacht beplantingsplan krijgt jouw tuin de uitstraling die het verdient! Jouw tuin is het hele jaar door interessant en om van te genieten. Een beplantingsplan kan helpen om meer insecten een plek te geven in de tuin, maar ook om om te gaan met de extremere weerssituaties, zoals droogte of juist veel regen achter elkaar. 

Hoe maak ik het beplantingsplan voor jou?

Een beplantingsplan start met een intakegesprek over jouw wensen en een uitgebreide inventarisatie van de tuin, de nu aanwezige beplanting en de omstandigheden.

Vervolgens werk ik een plan voor je uit dat ik dan persoonlijk met je bespreek.  Aan de hand van het plan kun je zelf aan de slag. Leonie Kooistra Tuinen of een samenwerkende hovenier kan ook helpen bij het beplanten.

Het plan bevat zowel een beplantingsschema als een beplantingslijst. Op het beplantingsschema is precies te zien op welke plek elke plant, heester of boom komt.

De beplantingslijst is een overzicht compleet met foto’s van alle planten en bomen die in jouw tuin komen. Per plant wordt beschreven hoeveel je nodig hebt, hoe hoog het wordt, wanneer het bloeit en de bloeikleur.

Wat zeggen anderen over Leonie

Door het ontwerp van Leonie realiseren wij straks een tuin waarvan we overtuigd zijn dat we er nog lang plezier aan beleven. We zouden samenwerken met Leonie zeker aanraden vanwege de wijze waar op ze te werk gaat: persoonlijke aanpak, goed plan van aanpak, communicatie en relaxte samenwerking.

Joost en Monique - Zaandijk

Wat we zo fijn vinden aan de samenwerking met Leonie is dat ze echt geluisterd heeft naar wat voor mensen wij zijn, wat we leuk vinden, maar ook denkt ze met ons mee en komt met ideeën. We hebben elkaar 4 keer gesproken. Elke fase werd het plan steeds concreter.

Rogier en Inge - Houten

Leonie Kooistra Tuinen

Wil je weten hoe je nog meer kunt gaan genieten van je tuin? Neem nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking!