Kleurrijke vogeltuin met ruimte voor de hele familie – Houten

Een tuin die het hele jaar door interessant is, met ruimte voor de hele familie en om van de vogels te genieten

Situatie: Inge en Rogier hebben een aantal jaar geleden de tuin laten aanleggen, maar deze voldoet niet meer aan de wensen van nu. Ze willen graag een tuin met veel kleur die het hele jaar door interessant is, waar er voldoende ruimte is voor de kinderen om te bewegen, maar waar ze ook kunnen genieten van veel vogels in de tuin. Ze willen dat de nieuwe tuin gezellig is als een tweede woonkamer, zodat ze met plezier vaker buiten gaan zitten.

De oplossing: Ik heb gekozen voor een ontwerp waarbij je als het ware omringt wordt door de beplanting. Met de selectie voor de beplanting heb ik gekozen voor planten die aantrekkelijk zijn voor vogels, maar die ook op verschillende momenten bloeien zodat er steeds iets interessants is in de tuin. Twee terrassen verscholen in de beplanting zorgen er voor dat de hele familie kan genieten van de tuin. De kleine pergola achterin biedt de mogelijkheid voor het ophangen van een boksbal en crossfit ringen.

“Het ontwerp heeft ons echt verrast, heel gaaf!  De planten waren uitgewerkt, wanneer de bloeitijd was enz. en ook de verschillende materialen en prijzen qua tegels en schutting. Het is een mooi resultaat met een mooi presentatie op A3 formaat waarin alles duidelijk was uitgewerkt.” Rogier en Inge